Juhtkiri: Tunne sinivaala!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala
Sakala Foto: Sakala

Enamik inimesi ei ole enne lapsevanemaks saamist vahetanud elus ühtegi mähet, aga kui beebi on kord sündinud, kääritakse käised ilma pikemata üles ja õpitakse see ära.

Lapse kasvatamise nimel omandatakse ka väga palju muid teadmisi ja oskusi. Näiteks seni üksnes kiirnuudlitele kuuma vett peale kallata mõistnud mees või naine õpib ära vähemalt mõne lihtsama roa valmistamise, et laps saaks kodus sooja ja tervislikku toitu. Või kui võsuke käib juba koolis, tuletatakse meelde ühe või teise õppeaine põhitõed, et suuta teda kodutöödes aidata.

See, et pereeas inimene mõistab internetti kasutada, on tänapäeval reegel. Sageli on emal või isal  ka mõni sotsiaalmeedia konto nagu tema alaealisel lapsel. Ent isegi sellistel puhkudel on lapsevanemate teadmised selle kohta, millistes keskkondades poisid ja tüdrukud surfavad ning millised ohud neid varitseda võivad, pahatihti pinnapealsed või aegunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles