Ringlusse jõuavad uue aastaarvuga mündid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal leiti 2-eurone võltsimistunnusega münt. Pilt on illustratiivne.
Viljandimaal leiti 2-eurone võltsimistunnusega münt. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

2017. aastal täiendas Eesti Pank käibemüntide varusid ning vermis juurde 1-, 2-, 5- ja 20-sendiseid käibemünte. Uued mündid jõuavad ringlusse 7. märtsil.

Eesti Pank laskis vermida 9 miljonit 1-sendist, 4 miljonit 2-sendist, 4,55 miljonit 5-sendist ja 3,25 miljonit 20-sendist. Vermitud müntide koguväärtus on 1 047 500 eurot.

Eesti euromüntide kujundus on samasugune nagu seni ringluses olevatel müntidel, erandiks on vaid mündil olev aastaarv 2017. Mündid on vermitud Soome Rahapajas.

Uue aastaarvuga mündid jõuavad ringlusse 7. märtsist pankade vahendusel ja vastavalt nõudlusele. Ringlemata uusi münte saab soetada ka Eesti Panga muuseumipoest ja e-poest.

Lisaks emiteerib Eesti Pank teise poolaasta alguses uue 2-eurose mälestusmündi, mis on pühendatud Eesti iseseisvusele eelnenud sündmustele sada aastat tagasi. Mälestusmünte kavatsetakse Eestis välja anda 1,5 miljonit tükki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles