Noored vormisid talikrossil kolmikvõidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmikvõidu saanud Viljandi rattaklubi M-16 noormeestest jõudis esimesena finišisse Toomas Vool (keskel), tema järel lõpetas teisena Henri Treimuth (paremal) ja kolmandana Erki Laanemäe.
Kolmikvõidu saanud Viljandi rattaklubi M-16 noormeestest jõudis esimesena finišisse Toomas Vool (keskel), tema järel lõpetas teisena Henri Treimuth (paremal) ja kolmandana Erki Laanemäe. Foto: Erakogu

Laupäeval Elvas peetud Eesti jalgratturite talikrossi meistrivõistlustel tegid Viljandi rattaklubi noormehed kübaratriki, kui hõivasid M-16 klassis kõik kolm medalikohta. Juunioride sõidus pälvis hõbeda Joosep Sankmann.

44. korda sõidetud Elva talikrossil ja 23. korda peetud Eesti talikrossi meistrivõistlused said tänavu teoks sügiskrossi omadega sarnanevates oludes. Nädala jagu püsinud varakevadised plusskraadid olid raja täiesti puhtaks sulatanud ja vihmahood paar pehmemat kohta porimülkaks muutnud.

«Rada meenutas rohkem cyclocross`i, korraldajad olid looduskaitsjate nõudmisel sunnitud seda ka palju muutma. Oleks seda varem teadnud, oleks noortel lasknud hoopis cyclo-rattad baasist kaasa võtta,» arutles Viljandi rattaklubi treener Marek Johanson.

Tema sõnul tuli meie noortel Elvas paraku startida tagumistest ridadest. Tiitlivõistlustel jagati stardipaigad varem peetud Elva talikrossi võistluste tulemuste põhjal, viljandlased olid aga tol ajal Leedus velotrekil treeninglaagris.

«Nagu sõidukulg näitas, siis kõvemad tegijad jõudsid tagant ette tulla, noorematel läksid aga paremad kohad kindlasti selle nahka,» rääkis Johanson.

M-14 klassi sõidus näitas tubli arengut Tony Tamm ülikõva sõiduga. Paraku jäi Viljandimaa ratturit pronksmedalist lahutama kolm sekundit ja hõbedast mõni sekund rohkem. Tugeva sõidu tegi selles klassis ka Johannes Tiirats, kes lõpetas kuuendana.

N-16 konkurentsis liikus kogu sõidu teisel kohal Kristel Sandra Soonik, kuid temagi pidi lõpuheitluses konkurentide paremat kiirust tunnistama. Neljandast kohast pettunud viljandlanna kaotas pronksi omanikule ühe ja teiseks tulnud konkurendile viie sekundiga.

Kaks aastat nooremate neidude võistlustel näitas korralikku sõitu Merilyn Sarikas, kes finišeerus viiendana.

Kolmikvõidu saanud Viljandi rattaklubi M-16 noormeestest jõudis esimesena finišisse Toomas Vool, tema järel lõpetas teisena Henri Treimuth ja kolmandana Erki Laanemäe.

«Kõik kolm kõva esituse teinud noormeest tunnistasid nagu ühest suust, et tundsid ennast Elva rajal hästi ja tunnetasid oma head minekut,» vahendas poiste sõnu treener Marek Johanson.

Meesjuunioride sõidus pälvis hõbeda Joosep Sankmann, kes startis nagu kõik viljandlased tagumisest reast, kuid lisaks sellele tegi oma elu raskeks endale üsna omaseks saanud ebaõnnestusnud stardiga. Sellest hoolimata oli Joosep Sankmannil Elvas hea minek. Juba poolel võistlusmaal oli ta tõusnud medalikonkurentsi ja peagi ka teisele positsioonile.

Nagu selgitas treener, oli selleks ajaks kullarong viljandlasele juba läinud, aga ta oli hõbedaga samuti väga rahul ja selle üle õnnelik.

Elva talikross avas ametlikult Eesti tänavuse jalgratta välihooaja, esimesed maanteesõidud tulevad veidi rohkem kui kuu aja pärast aprilli keskel algavate kriteeriumidega.

Meesjuunioride sõidus pälvis hõbeda Joosep Sankmann.
Meesjuunioride sõidus pälvis hõbeda Joosep Sankmann. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles