Kaasava eelarve võidutöö vajab projekteerijat

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar aastat tagasi sai kaasava eelarve rahaga korda Uueveski trepp. Nüüd peaks korda saama ka jalgtee, mis trepi eest läbi läheb.
Paar aastat tagasi sai kaasava eelarve rahaga korda Uueveski trepp. Nüüd peaks korda saama ka jalgtee, mis trepi eest läbi läheb. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnajuhid ootavad 13. märtsiks projekteerijate hinnapakkumisi, et valida välja, kes hakkab projekteerima Uueveski orus asuvat jalgteed ning sellega koos käivat valgustust.

Uueveski jalgtee kogus sügisel kaasava eelarve hääletusel üle tuhande pooldaja ning sai hääletuse võitjana 30 000 eurot. Nüüd on alanud ettevalmistused, et jalgrada ja valgustus suve lõpuks korda saaksid.

Projekteerijalt oodatakse, et ta kavandaks tee Uueveski teelt kuni puhkekeskuseni. See, kas kogu ehituse saab kaasava eelarve raha eest valmis teha, selgub juba siis, kui ehitajad on hinnapakkumise teinud. Projekteerimine läheb eeldatavalt maksma ligi 6000 eurot, seega jääb ehitamiseks pisut üle 20 000 euro.

Kava kohaselt on vaja kõige suurem töö teha truupide korrastamise ja tee ääres oleva kraavi puhastamisega. Tee jääb endiselt pinnaskattega, kuid vihmavee parema ärajuhtimise korral oleks see ka poristel aegadel läbitav. Lisaks vajab orus olev jalgtee valgustust, praegu seda ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles