Vesine ilm uuristab tänavatesse auke

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala Teede töömehed lapivad talvisel ajal tekkivad löökauke. Sel aastal on neid eriti palju.
Sakala Teede töömehed lapivad talvisel ajal tekkivad löökauke. Sel aastal on neid eriti palju. Foto: Marko Saarm / Sakala

„Uskumatu pahanduse on see ilm kokku keeranud,” nentis Viljandi linnavalitsuse majandusameti juht Toivo Lõhmus, kui Sakala palus tal hinnata praegust tänavate seisukorda.

„Olukord on kindlasti halvem, kui tavaliselt,” toetas teda teede ehitamise ja hooldamisega tegeleva aktsiaseltsi Sakala Teed juht Toomas Leppik. Sakala Teed on endale võtnud lepingulise kohustuse lappida Viljandis talvel tekkivaid tänavaauke.

Leppiku sõnul on tänavad olnud kogu talve jooksul keskmisest palju kauem sõna otseses mõttes vee all ja see on katet murendama hakanud. „Kruusateedel on kõige paremini näha, kuidas vesi auke uuristab. Viljandis küll kruusateid otseselt ei ole, aga ega siin korralikku asfalti ka eriti ole,” nentis Leppik. „Suurem osa on pinnatud tänavad, mis on üsna kulunud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles