Õpetajad panevad end uutes rollides proovile

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese Viljandi trupina astus eile lavalaudadele Viljandi Jakobsoni kool, kes esitas ühisloominguna valminud traagilise komöödia «Kloostri viimased päevad».
Esimese Viljandi trupina astus eile lavalaudadele Viljandi Jakobsoni kool, kes esitas ühisloominguna valminud traagilise komöödia «Kloostri viimased päevad». Foto: Elmo Riig

Täna jätkub Viljandis 19. üleriigiline õpetajate teatrifestival, mille teema on «Teater on vihkamise vastand». Teatrikriitik Enn Siimer arvab, et kui igapäevane töörutiin nõuab õpetajatelt rangete reeglite järgimist, siis laval on võimalik välja tuua esinemislusti.

Siimer on staažikas õpetajate teatrifestivali žürii liige ning erandiks pole tal tänavunegi aasta.

«Õpetaja peab tunnis ka sisuliselt olema nagu näitleja, aga see roll on määratletud õppekavadega,» rääkis ta. «Igal normaalsel inimesel tekib vajadus aeg-ajalt oma rolli muuta ning teha midagi tavapärasest erinevat. Kõige olulisem on see, et saad ennast vabalt tunda ning vahel oma igapäevase rolli üle ka naerda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles