Lapsi enesetapule õhutavad veebimängud levivad kiiresti

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsevanemad peaksid internetis lapsi varitsevatele ohtudele pöörama suurt tähelepanu, et ennetada traagilisi tagajärgi. Uudishimust alustatud mäng võib lõppeda surmaga.
Lapsevanemad peaksid internetis lapsi varitsevatele ohtudele pöörama suurt tähelepanu, et ennetada traagilisi tagajärgi. Uudishimust alustatud mäng võib lõppeda surmaga. Foto: freepik.com

Venemaalt alguse saanud ohtlik internetimäng «Sinivaal» on seal juba mitu teismelist enesetapuni viinud. On teada, et asjaga on kokku puutunud ka Eesti lapsed. 

«Sinivaala» kõrval on teisigi samasuguseid ohtlikke mänge, mille sisu on sama. Laps liitub internetigrupiga, mida juhib anonüümne adminstraator. Too hakkab lapsele igaks päevaks ülesandeid jagama. Algavad need lihtsamate proovilepanekutega, näiteks tuleb sõrme torgata, nii et veri välja tuleks. Peagi liigutakse räigemate korraldusteni: lastel kästakse end vigastada ja lõikuda.

Anonüümne käsk: tapa end!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles