Mehine tähendusega metall ja võluvad pildid

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondase keskuses avati metallikunstnik Väino Niitvägi esimene personaalnäitus.
Kondase keskuses avati metallikunstnik Väino Niitvägi esimene personaalnäitus. Foto: Elmo Riig

Kondase keskuses avatud Väino Niitvägi näitus «Tuli ja rist» esindab metallikunsti selle sõna klassikalises tähenduses. Vene kunstniku Igor Oleinikovi raamatuillustratsioonid üllatavad aga meisterliku guašitehnikaga.

Väino Niitvägi väljapanekule annavad ilme kristlikud sümbolid ja rahvakunst. Läbivad on tule- ja ristiteema, erilise osa moodustavad ratasristi motiivist inspireeritud kaelaehted ja hauatähised.

Kuigi Niitvägi on kunstiinstituudi lõpetanud metallikunstnik, nimetas ta ise ennast pigem käsitööliseks. «Kunstnik on nagu prohvet, kes puudutab ühiskonna valusaid punkte. Kunstiteos ei pea olema tingimata ilus, selle peamine eesmärk on anda edasi mingit olulist sõnumit. Käsitöö peab aga olema eelkõige ilus. Ilu on Jumala olemuse üks väljendus, mida me kõige täiuslikumal kujul kohtame looduses,» selgitas ta ning lisas, et tema püüab teha ainult ilusaid asju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles