Käsipalli Balti liigas säilib põnevus viimaste mängudeni

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti liiga alagrupiturniiri avamängus alistas Viljandi HC (sinises) kodusaalis Klaipeda Dragūnase, laupäeval on meeskonnad vastamisi Leedus.
Balti liiga alagrupiturniiri avamängus alistas Viljandi HC (sinises) kodusaalis Klaipeda Dragūnase, laupäeval on meeskonnad vastamisi Leedus. Foto: Elmo Riig

Sel nädalavahetusel on käsipalli Balti liigas viimased põhiturniirimängud. Kõik kolm Eesti klubi on võistlustules ning HC Kehra/Horizon Pulp&Paperil ja Viljandi HC-l seisavad ees ülitähtsad kohtumised Lätis ja Leedus.

Kui B-alagrupis on veerandfinaalidesse pääsejad selgunud, siis A-alagrupis on viimaste mängude eel kõigil kuuel klubil võimalik nelja parema sekka jõuda. Zaporožje ZTR on alagrupi võitnud, ent Minski SKA-l on 12, Kehral 10, Viljandil 6, Riia Celtnieksil 4 ja Klaipeda Dragunasel 3 punkti. Riialased said sel nädalal kaks punkti tabelisse juurde, kui nende hiljutine kaotus ZTR-ile pöörati 10:0 võiduks, sest ukrainlased olid kasutanud  registreerimata pallurit.

Võitluses viimase edasipääsukoha nimel on aga õhus kõik võimalused, isegi selline, kus kolm klubi lõpevatad võrdselt kuue punktiga ning lugema hakatakse omavaheliste kohtumiste punkte ja ilmselt väravaidki.

Nagu Kehra, nii võitis Viljandigi avamängudes mõlemad vastased, alistades Dragunase 30:25 ja Celtnieksi 27:22. Samas pole viljandlased lätlastest viimasel kahel hooajal võõrsil jagu saanud – mõlemad kohtumised lõppesid viigiga. Dragunast võideti mullu kahel korral, kodus ühe ning võõrsil kahe väravaga.

Viljandi peatreener Marko Koks tunnistas, et matemaatikaga pole mõtet tegelda. «Ukrainlaste nii-öelda lahkus Celtnieksile kaks punkti kinkida olukorda lihtsamaks ei teinud. Meie lähme reisile plaaniga kaks kohtumist võita. Peame ise mehed olema. Dragunas on kodus võimsas hoos, võitis hiljuti karika ja on liigas kaotuseta, nii et midagi lihtsat me ei oota,» kõneles Marko Koks. «Mõistagi pole meil probleeme meeskonna häälestamisega, pigem vajab jälgimist, et me üle ei mõtleks.»

Viljandi HC juhendaja sõnul on viimasel ajal mängijaid kimbutanud haigused, aga praegu on kõik rivis, ehkki ilmselt mitte veel tippvormis. Viimased liigamängud tabeli teise poole meeskondadega näitasid, et päris oodatud mängupilti veel siiski pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles