Vallavanem ei taha Mulgi mehe juurde tankla ehitamisest kuuldagi

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja vallavanem Peeter Rahnel ütles, et Mulgi mehe selja taha asuvale krundile, kus praegu seisab ligi saja aasta vanune korterelamu, ei sobiks bensiinijaam isegi siis, kui see poleks miljööväärtuslik ala. Aktsiaseltsi Aqua Marina esindaja Urmas Koch pole end sellest hirmutada lasknud ja ajab asja edasi.
Abja vallavanem Peeter Rahnel ütles, et Mulgi mehe selja taha asuvale krundile, kus praegu seisab ligi saja aasta vanune korterelamu, ei sobiks bensiinijaam isegi siis, kui see poleks miljööväärtuslik ala. Aktsiaseltsi Aqua Marina esindaja Urmas Koch pole end sellest hirmutada lasknud ja ajab asja edasi. Foto: Elmo Riig

Abja-Paluojal kõrvalisel Raudtee tänaval on Alexela tankla. Asula sissesõidu lähedale, kohe Mulgi mehe skulptuuri külje alla sooviks oma bensiinijaama püsti panna Olerex, aga vallavalitsus on sellele kategooriliselt vastu. 

Juba aastaid seisab Abja-Paluoja Pärnu maantee 1 majal silt: «Müüa kinnistu.» Kinnisvarafirma Eurohaus kodulehel on kirjas, et 1920. aastal valminud majas on neli korterit ning koostatud projekt kuue korteri väljaehitamiseks. 840-ruutmeetrise krundiga hoone eest küsitakse 25 500 eurot. Lisainfona on märgitud, et võimalik on osta ka kõrvalkinnistu. Mõlemad kuuluvad metsamajandusega tegelevale osaühingule Rainert RL.

Sellesama firma nimel on Abja vallavalitsusele korduvalt esitatud avaldus algatada Valga–Uulu maantee ääres asuva Pärnu maantee 1 krundi detailplaneering, et rajada sinna tankla. Taotluse esitaja on olnud Olerexi varahaldusfirma aktsiaseltsi Aqua Marina esindaja Urmas Koch, kes esindab volikirja alusel ka metsafirmat, kellele  kõnealune krunt juriidiliselt kuulub. Vald ei luba aga ligi saja aasta vanuse elamu asemele tanklat ehitada ning lükkas sellekohase taotluse tagasi ka 9. veebruaril. Vallavanem Peeter Rahneli sõnul juba kolmandat korda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles