Algo Kärp: pettumus hakkab vaikselt hajuma

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Sille Annuk

Viljandimaa mees Algo Kärp oli eile Lahtis suusatamise maailmameistrivõistlustel meeste 15 kilomeetri klassikasõidus parima eestlasena 26. Maailmameistriks kroonitud soomlasele Iivo Niskanenile kaotas ta kaks minutit 31 sekundit.

Tarvastu vallast pärit Kärp tunnistas paar tundi pärast võistlust, et suuskade kehvast libimisest tingitud pettumus hakkab vaikselt hajuma ja kokkuvõttes võib ta oma sõiduga suhteliselt rahul olla.

«Rahul võin olla, sest tundsin end rajal füüsiliselt hästi. Jõudsin pingutada ja suutsin kannatada,» kõneles Kärp. Oma sõnul valmistasid talle suure pettumuse suusad, mis pidasid hästi, aga libisesid kehvasti. «Kahju. Ma ei saa öelda, et oleksin ülearu õnnelik, sest loodetud tulemus jäi realiseerimata,» tõdes ta. «Kes seda teab, kas mul lihtsalt suusad ei sobinud tänastesse oludesse või olin kehvalt ettevalmistatud. Ega mu suuskade valik väga suur ole,» arutles ta.

Algo Kärp lootis Lahti maailmameistrivõistlustel üle sõita oma senise parima tulemuse, kaks hooaega tagasi Falunis saadud 21. koha. «Olin täna kindlasti paremas seisus kui Falunis,» tõdes ta.

Seda, kas maailmameistivõistlused on Algo Kärbile lõppenud või teeb ta kaasa ka reedese teatesõidu, selgub lähimal ajal. «Julgen arvata, et mind usaldatakse teatesõidus rajale,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles