Loomatoetuste taotlemiseks on jäänud mõni päev

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) võtab vastu loomakasvatustoetuse taotlusi, teisipäeva ennelõunaks oli neid laekunud ligi 3000.

Mitut liiki toetusi saavad ammlehmade ja uttede kasvatajad ning piimalehmakarjade omanikud taotleda 21. märtsini. Taotlust saab esitada nii elektroonilises kliendiportaalis e-PRIA kui ka maakondlikes teenindusbüroodes, posti ja e-posti teel, kuid taotluste laekumine on siiski tagasihoidlikum kui eelmisel aastal.

Mullu laekus 5510 loomakasvatustoetuste taotlust. «Praegu on taotlusvooru lõpuni jäänud neli tööpäeva ning võib arvata, et umbes paaril tuhandel loomapidajal on taotlus veel esitamata,» ütles PRIA otsetoetuste osakonna juhataja Andrus Rahnu. «Kui tullakse viimastel päevadel, on järjekorrad teenindusbüroodes paratamatud.»

PRIA soovitab eelistada taotluse esitamist interneti vahendusel e-PRIAs. e-PRIAt pole keeruline kasutada, kliendile on vormid andmetega eeltäidetud ja süsteem annab ka vigadest märku. e-PRIA töötab ööpäev läbi, ka puhkepäevadel. Büroodesse tulijad võiksid aga taotluse esitamise aja kodulehe vahendusel või telefoni teel broneerida, et poleks vaja järjekorras oodata.

Infot loomatoetuste kohta leiab kodulehelt www.pria.ee, abi saab ka infotelefonil 7377 679.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles