Maanteeamet soovitab rehvide vahetamisega oodata

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suverehve lubab seadus kasutada küll juba 1. märtsist, aga omal kohal on nad ikkagi siis, kui talv on lõplikult läinud.
Suverehve lubab seadus kasutada küll juba 1. märtsist, aga omal kohal on nad ikkagi siis, kui talv on lõplikult läinud. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Ehkki 1. märtsist tohib Eestis sõita suverehvidega, ei soovita maanteeamet veel rehvivahetusega kiirustada. Muutliku ilma tõttu võib teedel esineda libedust, mis muudab suverehvidega autosõidu äärmiselt ohtlikuks.

«Talverehvide 15. oktoobrist 1. märtsini vältav kohustuslik kasutusaeg saab küll läbi, päevased temperatuurid on valdavalt plusspoolel ja suuremad teed on lumeta, kuid rehvivahetusega ei tasu kiirustada. Öösel on külmakraadid ning püsib libeduse oht. Naastrehve võib kasutada 31. märtsini, talviste tee- ja ilmastikuolude korral aprilli lõpuni. Seega ei tasu veel rehvitöökotta tormata,» selgitab maanteeameti veebilehel liiklusekspert Villu Vane.

Talverehvide kasutamine Eestis on kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini. Naastrehvidega sõitmine on lubatud 15. oktoobrist 31. märtsini, talviste teeolude korral 30. aprillini. Naastudeta talverehvidega ehk lamellrehvidega tohib sõita aasta läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles