Politseireidil jäi piiramisrõngasse kolm napsist juhti

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Marko Saarm

Esmaspäeval korraldas politsei kogu Eestis aktsiooni autojuhtide kainuse kontrollimiseks. Lõuna-Eestis kõrvaldati roolist kaheksa alkoholi pruukinud autojuhti.

Kõige enam alkoholiga patustanud autojuhte tabas politsei Viljandimaal, neid oli siin kolm. Nii Tartus kui ka Võrus avastati võrdselt kaks alkoholi pruukinud juhti ning Valgas üks alkoholi tarvitanud sohver. Jõgeval ja Põlvas kontrolliks peatatud autojuhid olid kained.

Lõuna-Eestis pandi hommikusel tipptunnil alanud ning keskpäevani kestnud kontrollaktsiooni käigus alkomeetrisse puhuma 4538 autojuhti. Kõik viietunnise lauskontrolli käigus avastatud rikkumised päädisid väärteomenetluse alustamisega.

Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel sõnas, et nii teiste kui endi õnnetuseks ei teadvusta osa autojuhte ikka veel, et ka väiksem veres olev alkoholikogus halvab juhi valmisolekut liikluses ohutult hakkama saada. «Kuigi aasta on jõudnud vaid napi kahe kuu jagu kesta, on tänavu ainuüksi Lõuna-Eesti teedelt tabatud juba 230 alkoholi tarvitanud juhti. Joobes juhi süül sel aastal juhtunud kuus inimkannatanutega liiklusõnnetust, kus on viga saanud seitse inimest,» rääkis Pähkel.

Ta lisas, et politseioperatsioonide kõrval saab ka iga kaasliikleja anda panuse joobes juhtide põhjustatud avariide vältimiseks, kui teatab korrakaitsjatele joobekahtlusega juhist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles