Põllumajandusettevõtjad saavad täita toetuse taotlust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad
Lambad Foto: Kaie Mölter

5. märtsini saavad põllumajandusettevõtjad e-PRIA elektroonilises kliendiportaalis eeltäita põllumajandusettevõtte tulemuslikkuse parandamise investeeringutoetuse taotlusi. Taotlusi saab esitada 6.–13. märtsini.

Maaelu arengukava toetusmeetme tänavune eelarve on 22,5 miljonit eurot. See jaotub mitme valdkonna vahel. Üks taotleja võib saada maaelu arengukava perioodil kokku kuni 500 000 eurot. Toetust rahastatakse Euroopa maaelu arengu põllumajandusfondist ja Eesti riigieelarvest.

Meetme eesmärk on põllumajandusettevõtjate tulemuslikkuse parandamine tootmise ajakohastamise ja ühise majandustegevuse edendamise, keskkonnahoidlike põllumajandus- ja loomakasvatusehitiste rajamise ja uuendamise ning keskkonnasõbraliku energia tarnekindluse suurendamise kaudu. Toetust saab tootmisega seotud ehitisteks-rajatisteks, sinna seadmete soetamiseks, samuti mobiilsete põllumajandusmasinate ja -seadmete ostmiseks, istandike rajamiseks ning seenekasvatus- ja mesindusinventariks.

Taotluse täitmisel saab abi PRIA infotelefonil 737 7678 ning PRIA maakondlikes teenindusbüroodes saab kasutada e-PRIA kliendiarvuteid.

Otsused toetuse määramise või taotluse rahuldamata jätmise kohta teeb PRIA 13. juuliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles