Juhtkiri. Eesti hingeseisund

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Koduvägivald. See märksõna jäi president Kersti Kaljulaidi esimesest vabariigi aastapäeva kõnest kõlama. Ja kõlab ka järgmistel aastatel, kui hoiaku muutumist ei ole tunda. Nii riigipea lubas.

«Millal te kuulsite viimati poliitilist diskussiooni, näiteks enne valimisi, kuidas lugupeetud kandidaadid võiksid aidata vägivalda välja juurida? Nõudke sellist diskussiooni. Ärge valige inimesi, kes koduvägivalla teemal suudavad genereerida vaid mõne rumala nalja. Ärge naerge ja ärge valige,» rääkis Eesti Vabariigi president.

Koduvägivald – ja siinkohal ei peeta silmas üksnes füüsilist vägivalda – on Eesti riigis suur mure ja üha rohkem seda ka tunnistatakse. Kahjuks aga ei olda selles küsimuses veel lõpuni ühtsed. Rumalad naljad, mida president mainis, on tõepoolest olemas. Neid on teinud nii poliitikud kui teiste eluvaldkondade esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles