Suure-Jaani valla eelarve toetab elukeskkonna arendamist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani valla aasta kõige suurem investeering on kavandatud tervise- ja külastuskeskuse ehitamiseks.
Suure-Jaani valla aasta kõige suurem investeering on kavandatud tervise- ja külastuskeskuse ehitamiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suure-Jaani vallavolikogu kehtestas Suure-Jaani valla 2017. aasta eelarve üldsummas 6 891 389 eurot.

Vallavanem Tõnu Aavasalu sõnul toetab vastuvõetud eelarve noori peresid ja elukeskkonna arendamist.

«Suure-Jaani vallavolikogu oli eelarvet vastu võttes üksmeelsem kui kunagi varem. Lisaks tavapärastele kulutustele peeti selle aasta eelarves tähtsaks noorte perede toetamist,» andis vallavanem selgitust ning lisas, et kui perest käib valla lasteaias rohkem kui üks laps, on pere tulevikus alates teise lapse kohatasu maksmisest vabastatud.

Samuti jätkab Suure-Jaani vald hajaasustuses elavate inimeste toetamist veetorustike ja reoveepuhastite rajamises, teede ehitamist ning kiire interneti viimist Tääksi-Aimla piirkonda. Täiendav toetus anti koolidele tugispetsialisti tööle võtmiseks, sest õpilasi, kes sellist teenust vajavad, on iga aastaga rohkem.

Vallalt palka saavate töötajate palgafond suureneb keskmiselt viis protsenti, suurem tõus ootab miinimumpalgalisi ja raamatukogutöötajaid.

Aasta kõige suurem investeering on kavandatud tervise- ja külastuskeskuse ehitamiseks. Selleks on valmis  põhiprojekt ning järgneb projekti ekspertiis ja ehitushange. «Kui pakkumised vastavad meie rahalistele võimalustele, peaks ehitustööd algama maikuus,» selgitas vallavanem Toomas Aavasalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles