Tänavaküsitlus. Kas te presidendi vastuvõttu vaatasite? (1)

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemises reas vasakult Tiia Kaljurand, Rivo Aren ja Eve Mones; alumises reas vasakult Priit Luik, Eve Salumets ja Märt Kallakas
Ülemises reas vasakult Tiia Kaljurand, Rivo Aren ja Eve Mones; alumises reas vasakult Priit Luik, Eve Salumets ja Märt Kallakas Foto: Marko Saarm

Sakala uuris pühapäeva pärastlõunal Viljandis tehtud tänavaküsitluses, kas inimesed president Kersti Kaljulaidi vabariigi aastapäeva vastuvõttu televiisorist vaatasid ning millise mulje see varasematega võrreldes jättis.

Eve Mones
Eve Mones Foto: Marko Saarm

Eve Mones,

ostujuht

Vaatasin ikka. Natuke oli uhkeldamist vähem ja see oli pigem hea. Kätlemine läks kiiremini, vähem oli riietusele rõhumist. Kätlemine oli rohkem selleks, et soovida kõike head Eesti rahvale ja presidendile.

Mulle oleks ka väga meeldinud, kui president oleks öelnud, et tulge kõik rahvariietes.

Tiia Kaljurand
Tiia Kaljurand Foto: Marko Saarm

Tiia Kaljurand

Vaatasin küll. Presidendi kõne oli väga hea. Eelmine president ei olnud meie president, praegune tundub küll olevat.

Naisterahvana võin öelda, et kätlemise osa oli igav, me ei näinud kleite hästi. Aga lühemalt oli ta isegi mõnusam vaadata. Lihtsalt oleks tahtnud rohkem tualette vaadat. Mõnikord nägid ilusat kleiti, aga juba läks vilksti ära.

Rivo Aren
Rivo Aren Foto: Marko Saarm

Rivo Aren,

vallavanem

Presidendi vastuvõttu vaatasin väga vähe. Ei oska isegi eelmiste aastatega võrrelda. Täies mahus ma polegi seda vist kunagi vaadanud.

Eve Salumets
Eve Salumets Foto: Marko Saarm / Sakala

Eve Salumets,

tööline

Ei vaadanud. Üldiselt ma eriti ei vaatagi seda. Selleks, et mind vaatama meelitada, peaks president katsuma natukenegi inimeste elujärge parandada. Vaeseid inimesi on suhteliselt palju.

Märt Kallakas
Märt Kallakas Foto: Marko Saarm

Märt Kallakas,

müügikonsultant

Vaatasin küll, nagu igal aastal. Seekord oli inimlikum. Rohkem rahva poole kui eelmine president, pean just kõnet silmas. Kätlemine läks kiiremini.

Priit Luik
Priit Luik Foto: Marko Saarm

Priit Luik,

õpilane

Ei vaadanud. Varasematel aastatel olen vaadanud, aga sel korral polnud aega.

Loo esimeses versioonis oli täheviga Tiia Kaljurandi nimes. Loo autor Hans Väre palub vabandust. Parandatud kell 21.36

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles