Noored süütasid langenud eakaaslaste haudadel küünlad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi Vanale kalmistule Vabadussõjas langenute hauaplatsile oli täna kella 10.30-ks kogunenud tosinkond inimest, et asetada Eesti iseseisvuse eest võidelnute kalmudele pärjad ning süüdata küünlad. Ehkki osalejaid nappis, võis rõõmustada selle üle, et ligi poole kohale tulnutest moodustasid noored: Kaitseliidu Sakala maleva noorteorganisatsioonide esindajad ning gümnaasiumiõpilased.

Ka Vabadussõjas oli suur roll vabatahtlikult koolipingist rindele läinud koolipoistel, kellest paljudel tuli iseseisvuse eest võideldes oma elu anda. Nii mõnelgi neist hauatahvlitest, mille ette Viljandi noored küünlad panid, näitavad sünni- ja surmadaatumid, et seal puhkajate eluiga jäi vaid 16-17 aasta pikkuseks.

«Ühtsustunne. Ja et mälestada neid, kes on selle nimel oma elu andnud, et meil oleks oma riik,» põhjendas Viljandi noortevolikogu liige, gümnasist Silver Tõnisson, mis teda vabariigi aastapäeva hommikul langenute hauaplatsile oli toonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles