Lameda Maa teoreetik kutsub teadlasi väitlema

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hando Tõnumaa
Hando Tõnumaa Foto: telegram.ee

Vastuolulise «alternatiivmeedia» üks häälekamaid lipukandjaid Eestis on Hando Tõnumaa, kes nimetab end sõltumatuks uurijaks ja ajakirjanikuks. Tema arsenali kuuluvad teiste hulgas teooria, et 11. septembri terroriünnakud olid lavastus, veendumus, et Maa pole mitte kerakujuline, vaid lame, ning kõikvõimalike teadusteooriate ja -saavutuste raevukas eitamine.

Tõnumaa leksikas on fundamentaalne koht niisugustel terminitel nagu «peavoolumeedia» ja «peavooluteadus». Värskeim termin seal on ehk «saientism», millega ta viitab teaduspõhise maailmakorralduse muutumisele omaette religiooniks.

Tõnumaa veab internetilehekülge Telegram, mis keskendub tänapäevase ühiskonnakorralduse ja teadusega konfliktsete teooriate agressiivsele kultiveerimisele. Sellel saidil on üle 50 000 jälgija, keda ei näi faktidega vaba ümberkäimine, allikakriitilisuse puudumine ning emotsionaalne ja kirjavearohke stiil häirivat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles