Juhtkiri. Kokkuvõtete aeg

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Praktika on tõe kriteerium, nii et kui viit Mitsubishi elektriautot pidav Viljandi vald näeb vajadust sotsiaaltöötajatele üks sisepõlemismootoriga neljarattaline juurde osta, kõneleb see nii mõndagi. Veelgi selgema sõnumi annab tänases lehes Viljandi vallavanem Ene Saar, kes tõdeb aastate jooksul hangitud kogemuste põhjal, et niinimetatud särtsuautod on üpris kasutud, sest valida tuleb ebainimlike sõidutingimuste ja olematu sõiduulatuse vahel.

Mäletatavasti sai Eesti riik pool tuhat Mitsubishi i-MiEV-d ja elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku kasutamata saastekvootide eest, nii et põhimõtteliselt oli valida, kas need või üldse mitte midagi. Niisiis ei ole põhjust Eesti elektromobiilsuse programmi ehk ELMO suhtes ülemäära kriitiline olla. Riigil tekkis võimalus proovida elektriautosid, riskimata sisuliselt mitte millegagi. Pealegi lisas huvi tõik, et säärasel moel ei olnud linnatingimustesse mõeldud neljarattalisi põhjamaises kliimas varem katsetatud.

Kogu eelnev ei tähenda siiski, et peaksime Mitsubishi elektriautode kohta kokkuvõtteid tehes väljenduma võimalikult pehmelt. Nii nagu ikka, tuleb olla võimalikult aus ja objektiivne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles