Viljandimaa hokivõistkond jõudis Eestimaa talimängude finaali

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki.
Jäähoki. Foto: Elmo Riig

Spordiliidu Jõud korraldatavate Eestimaa talimängude hokiturniiril osalevad tänavu kümne maakonna esindused. Eelturniirid tehti kahes grupis ja kahes etapis. Viljandimaad esindav HK Viljandi mängis edasipääseja selgitamiseks kõigepealt miniturniiri Võrumaa ja Valgamaa esindusega.

29. jaanuaril Viljandi jäähallis peetud kohtumises alistas HK Viljandi tulemusega 7:3 Võrumaa esinduse, mis koosnes enamasti Rõuge Snaiprite klubisse kuuluvatest mängijatest. Viljandlaste poolt viskas kolm väravat Ott Tootsi, kaks korda sahistas võrumaalaste võrku Priit Purju ning korra olid täpsed Ragnar Soo ja Mati Tubli.

Grupist edasipääseja otsustas 5. veebruaril Viljandis peetud kohtumine, milles HK Viljandi võõrustas Valgamaa esindust. Veel teise kolmandiku alguses 3:5 kaotusseisus ja arvulises vähemuses olnud kodumeeskond suutis teha viimase veerandtunniga sensatsioonilise 5:0 lõpuspurdi ning võita kogu kohtumise tulemusega 8:5. Viljandlaste eest viskas selles kohtumises neli väravat Karl Peips, kahel korral jõudis sihile Ragnar Soo ning korra olid täpsed Mihkel Peips ja Ott Tootsi.

Alagrupi võit andis HK Viljandile õiguse kohtuda eeldatavasti kõrgema sportliku taseme tõttu otse play-off-ringi asetatud Saaremaa esindusega, mis koosneb suuremas osas Tallinna harrastajate hokiliigas osaleva klubi Volume Design mängijatest.

Läinud pühapäeval Tallinnas Tondiraba jäähalli harjutusväljakul peetud kohtumise avakolmandiku keskel läks Saaremaa esindus teenitult 2:0 juhtima, kuid lubas Viljandi meeskonna mängu tagasi, kui Ott Tootsi suurepärase eeltöö vormistas arvulises vähemuses olles väravaks meeskonna kapten Ragnar Soo. Teise kolmandiku alguses kasvatas Saaremaa oma eduseisu uuesti kaheväravaliseks, kuid Ragnar Soo ja Ardi Lillemäe tabamused tõid enne viimast vaheaega tabloole viigi 3:3.

Kolmas kolmandik kulges nagu eelmisedki Saaremaa esinduse dikteerimisel ning litter püsis enamasti Viljandi meeskonna väljakupoolel. Kõrge pressi ja meeskondliku rünnakuga võiduväravat püüdes jätsid saarlased oma tagala kaitseta ning viljandlastel avanes mitmel korral võimalus kiirest kontrarünnakust skoor enese kasuks kallutada, kuid Ragnar Sool ja Karl Peipsil ei õnnestunud vastaste väravavahti üle mängida.

Neli minutit enne kohtumise lõppu sai pikalt peaaegu uskumatu tundunud stsenaarium siiski teoks: HK Viljandi läks kohtumist juhtima, kui üksi Andri Reimani söödust Saaremaa meeskonna kaitseliini selja taga vabaks mängitud Rauno Tuula litri võrku saatis ning seisu tablool 4:3-le muutis.

Järelejäänud nelja minuti jooksul tegi Saaremaa meeskond kõik enesest oleneva, et seis enne lõpuvilet vähemalt viigistada, kuid Viljandi esindus pidas survele vastu ning kõige krooniks viskas Ott Tootsi viimasel minutil, kui Saaremaa oli väravavahi väljakumängija vastu vahetanud, litri vastaste tühja väravasse, tehes lõppseisuks 5:3. Kogu kohtumise vältel viljandlasi nii litri valdamise aja kui pealevisete koguarvu poolest ligemale kolmekordselt edestanud Saaremaa meeskonna mängijad ei suutnud toimunut uskuda.

See oli tänavu oma kümnendat sünnipäeva tähistava HK Viljandi senise ajaloo üks väärtuslikumaid ja dramaatilisemaid võite, mille saavutamise tegid võimalikuks meeskondlik kaitsetegevus, väheste väravavõimaluste suurepärane realiseerimine ning märkimisväärselt suur kogus sportlikku õnne. Kohtumise parimaks mängijaks oli ridamisi meisterlikke tõrjeid teinud HK Viljandi väravavaht Vahur Toomsalu.

Nimetatud võit annab Viljandimaa esindusele õiguse osaleda nelja võistkonna osavõtul peetaval finaalturniiril, kuhu on asetatud endale automaatselt koha taganud Eesti kaks tugevaimat hokimaakonda: Harjumaa ja Tartumaa. Neljas osaleja selgub lähipäevil Ida-Virumaa ja Jõgevamaa esinduse kohtumise tulemusena. Turniir peetakse 3.–5. märtsini Valga jääväljakul. Kui külmakraade pole, tuuakse see tõenäoliselt Viljandi jäähalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles