Honda kutsub Eestis tagasi 4800 autot

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honda Civic Tourer.
Honda Civic Tourer. Foto: Karl-Eduard Salumäe / Sakala

Honda Baltic kutsub Eestis tagasi umbes 4800 aastatel 2004–2010 väljalastud Honda mudelit, millel võib olla tõrkeid turvapatjadega.

«Selle lainega kutsutakse tagasi ligemale 4800 autot Eestis. Tegelikult on kampaania üle-euroopaline ja mitmete lainetena on autosid tagasi kutsutud ka eelmisel ja üle-eelmisel aastal,» ütles Honda Baltic järelturu juht Kaupo Veegen uudisteagentuurile BNS.

Tema sõnul on raske prognoosida, kui palju kõigi autode tagasikutsumine aega võtab, samuti ei pruugi kõik kliendid kutsele reageerida.

«Honda kvaliteedikontrolli monitooringu tulemusena oleme leidnud, et teatud 2004.–2010. aasta Honda Accordi, Civicu, Streami, Jazzi, Insighti ja CR-V mudelitel võib esineda ohutusalane defekt,» seisab Honda Baltic kirjas klientidele.

Kuigi ohutust mõjutavat defekti ei ole Honda autodel esinenud, on eelneva tagasikutsumiskampaania alla mitte kuuluvate autode tagastatud osade uurimisel tuvastatud turvapadja täituri tahkekütuse tiheduse vähenemine, mis võib esile kutsuda ebanormaalse rõhu tõusu turvapadja aktiveerumisel avarii korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles