Kolmapäeval on Ugala black box`is viimane etendus

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala black boxi on veel kaks päeva.
Ugala black boxi on veel kaks päeva. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kolmapäeval, 22. veebruaril on Ugala black box`is (UBB) viimane etendus ja siis suleb see teatrisaal uksed. Viimase etendusena jõuab publiku ette Liis Aedmaa äsja lavale tulnud autorilavastus «Emadepäev». Ugala ajutises teatrisaalis käis 18 kuu jooksul üle 40 000 teatrisõbra. 

«Ugala teater tegutses ja andis etendusi Viljandi äärelinnas vana tehase ruumides 19. augustist 2015. Tehase ruumid ehitati ümber moodsaks ja hubaseks 250-kohaliseks teatrisaaliks,» rääkis teatri avalike suhete juht Mari Nurk. «Ugala töötajate ja sponsorite abiga ehitatud black box`i tüüpi saal kujunes Eesti teatrimaastikul niivõrd erakordseks saavutuseks, et Eesti Kultuurkapital pidas seda aastapreemia vääriliseks.»
Nagu ütles teatri juht Kristiina Alliksaar, on praegu tagasi vaadates selge, et UBB oli Ugalale ajutise lahendusena parim valik. «Ühest küljest raputas see meid endid mugavustsoonist välja ning õpetas, millised tingimused on vaja luua ühe teatrilavastuse väljatoomiseks ja etendamiseks. Teisalt inspireeris uus teatrisaal ka loominguliselt. Ja kolmandaks: pead ja jalad koos töötamine andis võimaluse paremini aru saada, millised on ühe või teise ametikoha kohustused, rõõmud ja mured. Seda teades on koostöö sujuvam ja tulemus kindlasti parem. Püüame nii majasisest kui publikule loodud avatust endaga Vaksali tänavale kaasa võtta.»
 
Ugala ei piirdunud uues teatrikompleksis vaid etendustegevusega. Publikumenu pälvisid ka lisategevused: teatrikino programm ja kohtumised filmitegijatega, näitused, raamatuesitlused, konverentsid ning enam kui tuhandepealise publiku osavõtul peetud kogukondlikud peod.
Teatrisaal rajati peaaegu täielikult Ugala töötajate enda kätega ja võimalikult palju rakendati taaskasutusmeetodit, äratades uuele elule vanu dekoratsioone ja mööbli. Teatrisaali ehituseks kulus 240 liitrit musta värvi, 3000 meetrit kaablit ja 6000 meetrit puitu. Saali seinu kattis sisekujunduselemendina 13 000 liistu. Suure panuse UBB valmimisse andis hulk ettevõtteid. Saali idee autor ja projektijuht oli Kristjan Suits.

22. veebruari «Emadepäeva» etendusele järgneb Ugala etendustegevuses kolmenädalane paus, mille jooksul kolib teater tagasi Vaksali tänavale ja seab end seal sisse. Renoveeritud teatrimaja avatakse publikule 18. märtsil. Avalavastuse «Nähtamatu daam» seab lavale Lembit Peterson, kelle viimasest lavastusest Ugala teatris möödub 35 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles