Ugala taladest sai kontorile põrand

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klotsid kleebiti ükshaaval põrandale ning IITEE osanik Maido Janke rõõmustas selle väljanägemise ja materjali päritolu üle..
Klotsid kleebiti ükshaaval põrandale ning IITEE osanik Maido Janke rõõmustas selle väljanägemise ja materjali päritolu üle.. Foto: Elmo Riig

Aastakümneid Ugala suure saali laes olnud taladest, mille külge kinnitusid valgustid ja dekoratsioonid, valmistati Sürgaveres põrand, mis seati paika Viljandis Leola ärihoone kolmandale korrusele.

Loos, kus vanadest taladest sündis põrand, mängivad peaosalisi Sürgaveres põranda- ja seinaplaate tootev osaühing Emotionwalls, Ugala peakunstnik Ott Kangur ning Leola ärikeskuse teisel korrusel tegutsev IT-firma IITEE.

Sel nädalal paika saanud põrandal hakkavad paari kuu pärast tööle arvutitehnikud ja programmeerijad. Leola maja kolmandale korrusele, kus veel viis aastat tagasi asus töötukassa büroo, kolib oma praegustest ruumidest sama maja teiselt korruselt IITEE. Lisaks annab firma tulevikus oma kontoris ruumi veel pisikesele IT-ettevõttele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles