Rahvussümbolitega kaupa ostetakse pigem toidupoest

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi turismiinfokeskusse pole vabariigi aastapäeva lähenemine juhataja Angela Aru sõnul ostjaid väga palju juurde toonud.
Viljandi turismiinfokeskusse pole vabariigi aastapäeva lähenemine juhataja Angela Aru sõnul ostjaid väga palju juurde toonud. Foto: Marko Saarm

Viljandi turismiinfokeskuses on müügil suur valik Eesti-teemalisi esemeid, kuid enne vabariigi aastapäeva seal ostjate kasvu märgata ei ole. Pigem ostetakse lipp, mida pidupäeval lehvitada, toidupoest. 

Turismiinfokeskuse juhataja Angela Aru märkis, et üldjuhul käiakse seal rahvussümbolitega asju ostmas mingi Eestiga seotud ürituse lähenedes. «Aga kui nüüd vabariigi aastapäeva silmas pidada, siis praegu märkimisväärset külastajate arvu suurenemist ei ole.» 

Möödunud nädalal otsis mõni Aru sõnul Eesti postkaarte, millel oleks kirjas 99, ja mõni lippu, kuid suurem rahvussümbolitega esemete ostmine on seotud muude sündmustega. «Kui räägime sinimustvalgest kaubast, siis seda osteti viimati hästi palju suvel, kui Riias olid spordivõistlused, kus Eesti koondis võistles. Siis mindi sinna fännama ning osteti kaasa särke, mütse ja lippe. Osteti ära praktiliselt kõik, mis meil oli, ja tellisime fännisärke juurdegi.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles