Suure-Jaanis jagati preemiaid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani puhkpilliorkestri dirigent ja juht Rein Vendla.
Suure-Jaani puhkpilliorkestri dirigent ja juht Rein Vendla. Foto: PEETER K
Laupäeval Vastemõisa rahvamajas toimunud isetegevuslaste peol anti kätte ka Suure-Jaani valla 2016. aasta kultuuripreemiad. Kultuurielutöö preemia pälvisid sel korral kaks inimest: puhkpilliorkestri dirigent Rein Vendla ja spordielu edendaja ning võistluste korraldaja Hugo Hommik.

Valla koduleht kirjutab, et Rein Vendla sõidab igal nädalal maha 180 kilomeetrit, et juhendada üht Suure-Jaani valla kollektiivi ja noori algajaid huvilisi. Esinemised on Rein Vendla orkestreid viinud paljudesse välisriikidesse, aga juba kümme aastat on ta olnud ühe rahvusvahelise noorteorkestri dirigent. Rahvusvaheline noorte puhkpilliorkester Wersalinka ühendab Suure-Jaani valla ja Pärnumaa noori ning kümne aasta jooksul rohkem kui tosinat noorteorkestrit Poolas, Valgevenes ja Ukrainas.

Hugo Hommik on endiselt väsimatu ja teda jätkub igale poole, kuigi tal täitus juba 75 eluaastat. Spordi juurde sattus ta pärast sõda, kui hakkas koos vendadega leitud kahurikuuli tõukama. Kaks aastat hiljem kinkis õemees talle malenupud ja Hugo hakkas malesaladusi uurima. Hugo Hommiku õlul on spordiklubi Vanad Olümpiaalad vedamine ning kergejõustiku-,  võrkpalli-, Lehola-Lembitu mängude kabevõistluse ja mitme teise võistluse korraldamine.

Valla 2016. aasta kultuuripreemia pälvis kohaliku ajaloo koguja ja kirjapaneja Hillar Mutli, olümpiamängudel osalenud sportlane Laura Nurmsalu, sudokude lahendamise maailmameister Tiit Vunk ja pikaaegne ajalehe Leole toimetaja Leili Kuusk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles