Teatrifestivali korraldajad jätsid osalejatel käed vabaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandis kestab kuni homme õhtuni festival «Tudengite teatripäevad». See on iga-aastane üli- ja rakenduskõrgkoolide harrastusteatrite ning üleüldiselt tudengite teatraalsete ja loominguliste truppide festival, mis tavaliselt leiab aset veebruarikuus Viljandis. 

Liina Koitla

«Meil on tänavu kolm välismaa truppi, kaks Helsingist ja üks Lätist,» rääkis festivali peakorraldaja Liina Koitla. «Eestist teeb kaasa viis truppi. See on harrastusteater, kes on ise kokku tulnud ning meie festival omakorda pakub neile võimalust ennast näidata. Minu teada üheski trupis teatrikunsti õppivaid tudengeid polegi! Üldiselt on kõik asjaarmastajad.»
Tudengitest koosnevad loomingulised koosseisud annavad kolme päeva jooksul igaüks ühe etenduse. See pole võistlusprogramm, kuid et trupid saaksid oma tegevusele väärtuslikku tagasisidet, on etendusi hindama kutsutud Kolm Tarka ehk teatriprofessionaalidest žürii. Lisaks etendustele ja avalikele tagasiside aruteludele toimuvad festivali vältel ka õpitoad, kus pakutakse osalevatele truppidele võimalust end nii teatritegemisega otseselt kui kaudselt seotud valdkondades arendada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles