VÄLKARVUSTUS Vaimukas ja südamlik uuslavastus

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala uuslavastus "Emadepäev". Terje Pennie (vasakul) ja Kadri Lepp.
Ugala uuslavastus "Emadepäev". Terje Pennie (vasakul) ja Kadri Lepp. Foto: Heigo Teder / Ugala
Ugala black box'i viimane esietendus, reede õhtul lavale jõudnud Liis Aedmaa autorilavastus «Emadepäev» on soe, õnnestunud ja haarav ood kõikidele emadele. Kui näiteks Ugala eelmine uuslavastus, samuti algupärandile tuginev arktiliseks trilleriks tituleeritud «Sätendav pimeduse» torkas silma sellega, et teksti autoril polnud ilmselt Arktikast kui sellisest vähimatki aimu, siis «Emadepäev» hiilgas teema suurepärase ja elulise läbitunnetusega. 
Nii tüki autor ja ühtlasi oma lavastajadebüüdi teinud Liis Aedmaa ning ka kõik neli lavastuses mängivat näitlejat on ise emad ning teavad filigraanse täpsusega oma isiklikest kogemustest täpselt seda, millest räägivad.
Erinevaid rolle kehastavad Terje Pennie, Kadri Lepp, Triinu Meriste ja Jaana Kena moodustasid toreda ja tervikliku kvarteti. Väga nauditav oli nüüd siis Ugala pere ametliku liikme Terje Pennie energiline ja eluline rollidelahendus. Etenduse tipphetkede hulka kuulus kahtlemata ka oma tuntud headuses esineva Kadri Lepa surmväsinud ema pantomiim jonnaka titega. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles