Südalinna pisimajad võtavad kuju (1)

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki kolme minimaja vorm on juba hoomatav, ei anna nende praegune väljanägemine kavandatavast lõpptulemusest veel aimu.
Ehkki kolme minimaja vorm on juba hoomatav, ei anna nende praegune väljanägemine kavandatavast lõpptulemusest veel aimu. Foto: Elmo Riig

Viljandis Tartu ja Posti tänava vahelisel kinnistul võtavad kuju neli tillukest rendimaja, kuhu peaks lõpuks elama mahtuma viis leibkonda.

Nelja korteriga elumajaks renoveeriti eelmisel aastal õueala keskel seisev vana puidutöökoda. Väikeste, vaid veidi rohkem kui 30-ruutmeetrise põhjapinnaga elamute püstipanek on suurema arenduse järgmine etapp.

Olgugi et uute hoonete seinad on juba püsti ja majakarpide suurus hoomatav, nentis kinnisvaraarendaja Laur Kivistik, et praegune vaatepilt ei anna veel nende arhitektuursest väljanägemisest ettekujutust. See tekib alles siis, kui fassaadid on viimistletud ning rõdud ja terrassid kohale seatud. «Siis moodustavad kuubikud ühtse terviku, mida arhitekt tegelikult käsitlebki ühe majana. Aga sissekäigud jäävad ikka eraldi,» täpsustas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles