Ehituspoodide kõrvale kolinud Sahtel plaanib antiikmööbli osakonda

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sahtel oli Viljandis esimene pood, mis hakkas pakkuma inimestele võimalust rentida oma asjade müügiks boks. Juhataja Eve Kavak tuli sellele ideele, kui sattus viis aastat tagasi esimest korda Soome ja juhtus sealsele kirbuturule.
Sahtel oli Viljandis esimene pood, mis hakkas pakkuma inimestele võimalust rentida oma asjade müügiks boks. Juhataja Eve Kavak tuli sellele ideele, kui sattus viis aastat tagasi esimest korda Soome ja juhtus sealsele kirbuturule. Foto: Elmo Riig

Viljandis Reinu tee algusest Reinu tee lõppu B­auhofi naabriks kolinud taaskasutuskeskus Sahtel kasvas peaaegu 300 ruutmeetrit ja tegutseb nüüd ligi tuhandel ruutmeeril. Kaubamaja taga pisikesel pinnal alustanud poe juhataja Eve Kavak ei osanud nii suureks kasvamist ette näha.

Eve Kavak tunnistas, et kui ta 2013. aasta alguses kaubamaja taga tegevust alustas, tegi ta seda nii-öelda väriseva sabaga, sest oli Viljandi esimene rendiboksi süsteemiga kirbukas. Selline lahendus muutus aga kiiresti populaarseks. Peagi viiendat aastapäeva tähistav mittetulundusühing Piirilind, mille all Sahtel tegutseb, on olnud Viljandis mitme samasuguse kontseptsiooniga kaltsuka teerajaja. Nüüd on Sahtlil 13 töötajat ja lisaks kahele Viljandi kauplusele üks pood Tartus.

Kliendid olid uude kohta kolinud Sahtli üles leidnud juba siis, kui müüjad alles asju sättisid ja pood seetõttu vahepeal kolm nädalat suletud oli. «Nagu tihased käisid akna taga koputamas. Töömees ütles, et ei saa ukse juures tööd teha, sest kõik küsivad, kas on juba lahti,» rääkis Kavak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles