Värvikate ütlustega kunstiõpetaja, kelle kiitmiseks peab aega varuma

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Grünbach
Rein Grünbach Foto: Kristi Markov

«Vähem mögöš, rohkem tögöš!» tavatses kunstiõpetaja Rein Grünbach hõisata, kui klassis lärm liiga suureks kippus minema. Ilmselt kasutaks ta sama väljendit ka nüüd, kui ta pälvis presidendilt Valgetähe viienda klassi teenetemärgi ja kiidulaul tema ümber on üsna valjuks paisunud.

«Sooviksin vestelda Rein Grünba...» Ma ei jõua oma lauset lõpetadagi, kui kuulen teisel pool telefonitoru rõõmurõkatusi. «Oi, siin jääb hetkest väheks! Tahaksin midagi ikka väga hästi ütelda, ausõna,» kostab Viljandi Jakobsoni gümnaasiumi vilistlane Riina Harik vastuseks palvele veidi Grünbachist kõnelda.

2005. aastal pälvis Rein Grünbach Viljandi linna elutööpreemia ja 2006. aastal Arnold Rüütli Kultuurirahastu hariduspreemia. Ta on töötanud 48 aastat Jakobsoni kooli kunstiajaloo ja joonestamise õpetajana ning olnud 13 aastat kultuuriakadeemia insenerigraafika õppejõud. Tema käe alt on võrsunud hulk tublisid loomeinimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles