Kultuuriakadeemia valmistub aastapäeva tähistama

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriakadeemia tudengid näitust ette valmistamas.
Kultuuriakadeemia tudengid näitust ette valmistamas. Foto: Marko Saarm / Sakala
Viljandi kultuuriakadeemia tähistab tänavu oma 65. aastapäeva. Ühtlasi möödub akadeemial tänavu 25. aasta kultuuriharidust andva kõrgkoolina. 

Akadeemia ajalugu ulatub aastasse 1952, mil asutati Tallinna kultuurharidusala kool. Hiljem on õppeasutus kandnud erinevaid märksõna "kultuur" sisaldanud nimetusi – Tallinna kultuurharidustöö kool, Viljandi kultuurharidustöö kool, Viljandi kultuurikool, Viljandi kultuurikolledž ja Viljandi kultuuriakadeemia. 65 tegevusaasta jooksul on kooli lõpetanud rohkem kui 4500 inimest. Vilistlaste kokkutulekud toimuvad iga viie aasta tagant kooli sünnipäevadel.

Kooli 65. sünnipäeva tähistatakse vilistlaspäevaga 20. mail. Päev algab piknikuga ühisealamu Tareke hoovis, millele järgneb rongkäik Ugala teatrisse, kus toimub pidulik kontsertlavastus ja omakultuuripublikatsiooni esitlus. Vilistlaspäeval on avatud näitused, külastada saab kultuuriakadeemia õppehooneid ning pidutseda peamajas põneva programmi saatel varajaste hommikutundideni. 

Vilistlaspäevale registreerumine kestab kuni 15. maini. Kultuuriakadeemia ootab näituse jaoks ka vilistlaste fotosid ja lugusid oma kooliajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles