Ujumistundide hulk vees ellujäämist ei taga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et lapsed õpiksid ujulas tõepoolest ujuma, oleks vaja vähemalt 40 algõpetuse tundi. Seni lepivad paljud maakonna koolid 10–15 tunniga.
Et lapsed õpiksid ujulas tõepoolest ujuma, oleks vaja vähemalt 40 algõpetuse tundi. Seni lepivad paljud maakonna koolid 10–15 tunniga. Foto: Marko Saarm

Paljud Viljandimaa koolid suudavad oma lastele pakkuda vaid kümmet ujumise algõpetuse tundi, mille järel peaks laps suutma ujuda 25 meetrit. Ekspertide hinnangul ei ole selline tase vees ellujäämiseks piisav.

Kultuuriminister Indrek Saar teatas neljapäeval, et riik annab 2018. aastast algkoolilaste ujuma õpetamiseks igal järgmisel aastal 2,2 miljonit eurot ning see võimaldab suurendada ujumise algõpetuse tundide arvu 24-lt 40-le. Kui praegu peab laps suutma vees läbida 25 meetrit, siis uue plaani järgi peaks algkoolilaps suutma hüpata sügavasse vette, ujuda 100 meetrit rinnuli, sukelduda, tuua põhjast ese, paigal püsides puhata ja vahetada asendeid kolm minutit, seejärel ujuda 100 meetrit selili ja tulla veest välja.

Õpetaja kahtleb seatud eesmärgis

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles