Ermamaa uued asjaolud näitavad, kuidas presidendi kodutaluga tegelikult asju aeti

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilvese kodutallu külalistemaja tegemiseks antud toetuse tagasimaksmisega seonduv on toonud kunagisele Mulgimaa uhkusele halva maine.
Toomas Hendrik Ilvese kodutallu külalistemaja tegemiseks antud toetuse tagasimaksmisega seonduv on toonud kunagisele Mulgimaa uhkusele halva maine. Foto: Elmo Riig

Avalikkus ei teadnud seni, et tegelikult kirjutasid kaks juristi 2012. aastal Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuses (EAS) valmis täiesti õiguspärase Ermamaale makstud toetuse tagasinõude otsuse. Juhatus võttis selle aga enda kätte ja muutis kahel korral järjest presidendi abikaasa ettevõttele soodsamaks.

Kogu loos peamiseks patuoinaks jäänud endine EAS-i juhatuse liige Maria Alajõe ütleb, et mitmest otsuse sündimise etapist kuuleb ta alles nüüd Postimehe ajakirjanikult. Praeguse riigikogu kantselei juhi jutust järeldub, et ta usaldas organisatsiooni ning Ermamaad puudutav otsus jõudis tema ette allkirjastamiseks juba valmiskirjutatuna.

Olukord on seda kentsakam, et kuigi EAS võttis saaga eest kollektiivse vastutuse, oli 2012. aastal asutuse sees inimesi, kes jäid Ermamaa tagasinõudesumma suhtes eriarvamusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles