Pakirobot nagu lennujaam

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis seisab CollectNeti pakirobot Uku kaubanduskeskuse sissekäigu kõrval. Lisaks on samasuguseid Tallinnas neli, Tartus kaks ja Rakveres üks.
Viljandis seisab CollectNeti pakirobot Uku kaubanduskeskuse sissekäigu kõrval. Lisaks on samasuguseid Tallinnas neli, Tartus kaks ja Rakveres üks. Foto: Marko Saarm

Ehkki Viljandi äärelinnas kõrgtehnoloogilisi pakiroboteid arendav ja tootev aktsiaselts Cleveron sihib äriedu eeskätt välismaal, koguvad tema uudsed masinad väikestviisi populaarsust ka Eestis.

Eelmise aasta lõpus käivitas Cleveron neljas Eesti linnas CollectNeti-nimelise pakkide kättetoimetamise võrgu. Selleks paigaldati Tallinna neli, Tartusse kaks ning Viljandisse ja Rakverre üks robot. Eraisikud saavad neisse esemeid jätta ja neid sealt välja võtta tasuta. Ettevõtetele kehtib hinnakiri.

CollectNeti turundusjuht Reelika Maranik rõhutas, et loodu pole harjumuspärane kullerteenus, mida saaks kõrvutada näiteks SmartPosti või Omniva võrguga. Nimelt CollectNet ise pakke ühest kohast teise ei vii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles