Ennustame Eestile sünnipäevaks ilma!

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskkonnaagentuur ja riigi ilmateenistus kutsuvad kõiki ilma- ja loodushuvilisi ennustama, milline on Eesti Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril kell 12 Eesti keskmine õhutemperatuur.

Ilma on oodatud ennustama kõik huvilised olenemata asukohast, vanusest, soost või muudest parameetritest.

Oma ennustuse saab iga huviline kirja panna keskkonnaagentuuri või riigi ilmateenistuse Facebooki lehel, ennustuse temperatuuri palume juurde märkida 0,1-kraadise täpsusega. Oma ennustusi saab teha ja postitada 23. veebruari keskpäevani. Kõigi õigesti ennustajate vahel loosib keskkonnaagentuur välja kingipaki. Võitjad tehakse teatavaks 27. veebruaril.

Eesti keskmine temperatuur arvutatakse välja aritmeetilise keskmisena nende 25 ilmajaama andmete põhjal: Tallinn-Harku, Heltermaa, Jõgeva, Jõhvi, Kihnu, Kunda, Kuusiku, Narva, Lääne-Nigula, Pakri, Pärnu-Sauga, Ristna, Roomassaare, Ruhnu, Sõrve, Tartu-Tõravere, Tiirikoja, Tooma, Türi, Valga, Viljandi, Vilsandi, Virtsu, Väike-Maarja ja Võru.

Keskkonnaagentuuri Facebooki leht 

Eesti ilmateenistuse Facebooki leht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles