Juhtkiri. Meelekindlust!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Viljandi patrioodidki võiksid tunnistada, et iga riigiasutust ei sobi Tallinnast ära kolida. On asutusi, mille pealinnas asumist toetavaid argumente ei kaalu üles soov tugevdada maakonnakeskusi ja luua regionaalset tasakaalu.

Samal ajal peaksid põlised pealinlasedki aru saama, et absoluutselt iga riigiasutuse kohta võib esitada põhjendusi, miks see peab tegevust jätkama Tallinnas. Kui kõiki neid argumente uskuma jääda, koondub järjest suurem hulk avaliku sektori ametikohti tollesse kohta. Mõistagi juhtub see kõigi teiste Eesti paikade arvelt. Ongi juhtunud.

Tegelikult on kuskil tasakaalupunkt, mis tuleb kõigepealt üles leida, ja siis sellest lähtuda. Seda riigijuhid praegu ka teevad. Kuu aega tagasi tõdes Sakala toimetus, et valitsuse tasandil on toimunud kõnealusel teemal põhimõtteline muutus, ning avaldas selle eest ettevaatlikult tunnustust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles