Kadri Simson: omavalitsused saavad tasuta ühistranspordi rakendumisele kaasa aidata

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson osales Eesti Linnade Liidu juhatuse ja volikogu koosolekul Tallinnas.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson osales Eesti Linnade Liidu juhatuse ja volikogu koosolekul Tallinnas. Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson osales teisipäeval Eesti linnade liidu juhatuse ja volikogu koosolekul Tallinnas. Minister andis kohtumisel ülevaate uue valitsusliidu aluspõhimõtetest ning tutvustas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lähiaastate plaane valdkondades, millel on kõige enam kokkupuudet omavalitsuste tegevusega.

Nagu minister selgitas, on valitsusliidu kokkulepete seas omavalitsustele positiivseid otsuseid, mis huvitasid ka linnade liidu esindajaid. Aastaid on räägitud, et omavalitsuste tulubaas tuleb taastada ning Kadri Simsoni sõnul liigub preagune valitsus selle suunas. «Alates 2018. aastast on omavalitsustele planeeritud 30 miljonit eurot lisavahendeid aastas. Olen kindel, et tugev omavalitsus tagab elu kestmise maal,» rääkis majandus- ja taristuminister.

Linnade liidu juhatuse ja volikogu koosolekul osalenud inimestel avanes võimalus majandusministrile ka küsimusi esitada. Ühe peamise teemana kerkis kohtumisel esile tasuta ühistransport maakondades, milleks on valitsus järgmise aasta eelarvesse planeerinud täiendavad 21 miljonit eurot. Juttu tuli ka valitsuse taristuinvesteeringute kavast ning riigi teehoiukavast.

Linnade liidu esindajaid huvitas, millises järgus on tasuta ühistranspordi plaan, kuidas hakkab välja nägema transpordikorraldus 2018. aastal ja millal kaovad maavalitsused.

«Praegu on olemas neli ühistranspordikeskust ning tuleval aastal lisandub neile veel mitu keskust, kes meie nägemuses koos maanteeametiga ühistransporti korraldama asuvad. Tasuta ühistranspordi võimaldamiseks ning liinide tihendamiseks on vajalikud vahendid tuleval aastal olemas ning ma loodan, et omavalitsused aitavad tasuta süsteemi rakendumisele igati kaasa,» lõpetas Simson.

Eesti linnade liit on üleriigiline omavalitsusliit, mille liikmeteks oli mullu 27 Eesti linna, 15 valda ja üks alev, mis hõlmab kokku 913 732 elanikku ehk 67,5 protsenti Eesti elanikkonnast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles