Riik vaeb asutuste kolimist Tallinnast Viljandisse

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu Lasnamäe veerel tegutsev Rahvakultuuri Keskus on üks neist riigiasutustest, mille tulevaseks asukohaks on pakutud Viljandit.
Praegu Lasnamäe veerel tegutsev Rahvakultuuri Keskus on üks neist riigiasutustest, mille tulevaseks asukohaks on pakutud Viljandit. Foto: Andres Haabu / Postimees

Valitsus asub lähematel nädalatel vaidlema selle üle, kas ja milliseid riigiasutusi võiks ees terendava riigireformi käigus Tallinnast maakonnalinnadesse kolida. Viljandile on esmastes aruteludes pakutud koguni nelja institutsiooni.

Esimese ideekavandi asutuste pealinnast väljaviimise kohta pani kokku juba eelmine riigihalduse minister Arto Aas. Et aga novembris vahetus valitsus, jäi teema arutamine mõneks ajaks toppama.

Nüüdne riigihalduse minister Mihhail Korb on eelkäija samme laias plaanis jätkanud ning saatis mõne aja eest kõigile ministeeriumidele analüüsimiseks ja arvustamiseks lähtedokumendi, milles on pealiskaudne kolimisplaan ära näidatud. Ehkki see on vaid ametkondlikuks kasutuseks mõeldud paber, pakutakse ajalehe Postimees andmetel selles Viljandisse statistikaametit, muinsuskaitseametit, rahvakultuuri keskust ning riigi tugiteenuste keskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles