Ärma talu juhtum ja rändrahn andsid maksumaksja vaenlase tiitli

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilvese kodutalu Ärma pidi saama uhkeks külalistemajaks Erma Park. Peremehe presidendiamet tõmbas tema toonase abikaasa Evelin Ilvese plaanidele kriipsu peale, kuid tõelised segadused talu ümber algasid alles Ilvese ametiaja lõppemise järel, kui sai teatavaks, kui palju osaühing Ermamaa toetust tagasi peab maksma.
Toomas Hendrik Ilvese kodutalu Ärma pidi saama uhkeks külalistemajaks Erma Park. Peremehe presidendiamet tõmbas tema toonase abikaasa Evelin Ilvese plaanidele kriipsu peale, kuid tõelised segadused talu ümber algasid alles Ilvese ametiaja lõppemise järel, kui sai teatavaks, kui palju osaühing Ermamaa toetust tagasi peab maksma. Foto: Elmo Riig

Eesti Maksumaksjate Liit kuulutas 2016. aasta maksumaksja vaenlaseks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse. Põhjenduseks oli Ärma talu juhtum ja Eesti märgi disainiprojekt.

"2016. aastast jääb paljudele maksumaksjatele meelde kaks pehmelt öeldes arusaamatut sündmust: otsus mitte nõuda tagasi Ärma talule makstud toetust, ja umbes 200 000 eurot maksnud disainiprojekt, mis üldsus tunneb peamiselt märksõnadega „oksendav kilpkonn“ või „nohus lammas“,” kirjutas maksumaksjate liit oma pressiteates. „Need kaks juhtumit on näited sellest, kuidas tehakse rumalaid otsuseid, kui raha antakse lihtsalt niisama jagada."

Maksumaksjate liit leidis, et hoolimata kõigest muust, mida EAS on teinud ja kavatseb teha, on need kaks juhtumit kahjustanud ja isegi naeruvääristanud mitte ainult EAS-i, vaid kogu Eesti riigi mainet.

Aasta tagasi valis maksumaksjate liit oma vaenlaseks Viljandimaa mehe Priit Toobali, kes 2015. aastal sümboliseeris koos oma parteikaaslase Mihhail Stalnuhhiniga riigikogu kuluhüvitiste kuritarvitusi. Toobal tõusis tähelepanu keskmesse oma ebanormaalselt suurte tankimistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles