Õhtune romantika meelitas jääle hulga karvaseid elukaid

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäevane ööuisutamine oli järjekorras neljas ja jäi meelde sellega, et kohaletulnute seas oli palju kostümeeritud tegelasi.
Pühapäevane ööuisutamine oli järjekorras neljas ja jäi meelde sellega, et kohaletulnute seas oli palju kostümeeritud tegelasi. Foto: Marko Saarm

Pühapäeva õhtul kogunes Viljandi järve jääle rohkem kui 300 inimest, et läbida üheskoos küünaldega ääristatud uisurada. Teiste seas startis ligi nelja kilomeetri pikkusele ringile parti meenutav draakon, kes vedas kaasas hiirt.

Sellisteks tegelasteks olid kehastunud Viljandi teatrihoovi tegijad Evelin Lagle ja Marek Nõmm. Ehkki viimati nimetatu tahtis olla draakon, pidasid lapsed teda pardiks. Kohmakast kostüümist hoolimata liikus part-draakon uisurajal kenasti edasi. «Tal olid juhtumisi matkauisud, mis uisutavad ise. Vedas isegi paksu hiirt järel,» ütles närilise kostüümis Evelin Lagle.

«Tore oli see uisutamine. Ilus on ju, kui küünlad põlevad – linn on tuledes ja puha. Ilm oli ka sel korral soosiv,» kiitis Lagle. Tema üllatuseks oli sel korral tulnud kohale vähem rahvast, kui on olnud eelmistel ööuisutamistel. Osalejaid ja pealtvaatajaid küll kokku ei loetud, aga Viljandi rattaklubi hinnangul võis pühapäeva õhtul jääl olla kuni 400 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles