Plaanitud kujul ei tohi galeriid üle tänava rajada (1)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Uue tänava alguses oleva Centrumi vastu (pildil paremale) tahab arendaja rajada teise keskuse. Seni oli idee ühendada hooned üle Uue tänava klaasist galeriiga.
Viljandis Uue tänava alguses oleva Centrumi vastu (pildil paremale) tahab arendaja rajada teise keskuse. Seni oli idee ühendada hooned üle Uue tänava klaasist galeriiga. Foto: Elmo Riig

Muinsuskaitseameti seisukohta juriidiliselt analüüsinud Viljandi linnavalitsus on jõudnud veendumusele, et Centrumi arendajate plaan rajada üle Uue tänava klaasist ühenduskoridor sellisel kujul teoks ei saa.

Nagu ütles Viljandi peaarhitekt Olav Remmelkoor, on linn saatnud arendajale kirja, milles teatas, et muinsuskaitseameti vastuseisu tõttu ei tohi kavandatud klaasgaleriid üle Uue tänava rajada.

«Ja nii ongi,» nentis ta. «Nüüd peaks arendaja välja töötama oma seisukoha ja uue planeeringulahenduse. On ka variant, et ta läheb hoone projekteerimise võistluse peale, üritab selle kaudu saada lahendust, mis on üldsusega läbi räägitud, ja seejärel teeb planeeringu.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles