Vaba mõte. Meediaõpetuse tund lameda Maa ainetel

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa kosmosest vaadatuna.
Maa kosmosest vaadatuna. Foto: Wikipedia

Hiljuti lõi Eesti ajakirjanduses laineid lugu sellest, kuidas niinimetatud alternatiivmeedia kanali Telegram.ee peatoimetaja Hando Tõnumaa käis Tartu Waldorfgümnaasiumi hilisteismeeas õpilastele rääkimas lamedast Maast ja teistest tema sõnul kuumadest teemadest.

Eesti Ekspressis üsna lühikese nupuna ilmunud lugu levis kiiresti ja hakkas oma elu elama, sinnamaani välja, et üks klassiruumis olnud õpilastest kirjutas rahvusringhäälingu veebiportaalis meedia suhtes pettumust täis artikli. Selles sedastas ta muu hulgas, et Hando Tõnumaa kutsuti kooli õpilaste initsiatiivil ja soovist saada aimu, kuidas drastiliselt teistmoodi mõtlev inimene oma seisukohti põhjendab; et kuulajaskond hoidis kriitilist meelt ning tegelikult rääkis Tõnumaa peamiselt muudel teemadel kui lameda Maa teooria.

Minu meelest võiksid koolid sedasama juhtumit meediaõpetuse tunnis näitena kasutada. Lubage mulle üks selleaineline mõttemäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles