Pere köök hävis, kuid suits andurini ei jõudnud

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmikust alguse saanud tulekahju muutis köögi kasutamiskõlbmatuks. Pererahvas pääses õnneks õigel ajal majast välja ja perepea usub, et kinnine köögiuks oli see, mis neid hullemast päästis.
Külmikust alguse saanud tulekahju muutis köögi kasutamiskõlbmatuks. Pererahvas pääses õnneks õigel ajal majast välja ja perepea usub, et kinnine köögiuks oli see, mis neid hullemast päästis. Foto: Marko Saarm

Eile hommikul Suure-Jaani vallas puhkenud tulekahju jättis inimesed küll puutumata, kuid tuletas hoiatavalt meelde, et suures majas võib üks suitsuandur mõnikord vaid petlikku turvatunnet pakkuda.

«Saime kõik õigel ajal majast välja. Aga kui köögiuks oleks lahti olnud, oleks kogu maja vaikselt vingu täis imbunud ja...» jättis tuleõnnetuse üle elanud majaperemees Margus Henn lause lõpetamata.

Eile kell 6.42 said päästjad väljakutse Suure-Jaani vallas Lemmakõnnu külas asuvasse Vana-Jaagu tallu, kus äreva teate kohaselt tuli elumaja köögist paksu suitsu. Pererahvas pääses majast ise välja ja sai kustutustööde ajaks varju kõrval asuvas saunas. Köögi kasutuskõlbmatuks muutnud põlengu likvideerimine võttis koos tulekollete otsimisega ligi kolm tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles