Järv ootab ööuisutajaid

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 16JAN16
VILJANDI, EESTI, 16JAN16 Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäevaõhtune ööuisutamine esitab väljakutse võtta uisud, pere ja sõbrad ning osaleda ühisel uiskleval kulgemisel Viljandi järve jääl.

Igaühel on vaba voli uisutada nii palju, kui ise tahab, aga ööuisutamise eestvedaja Kristjan Kivistik ütles, et eesmärk on ühiselt läbida vähemalt üks 3,8 kilomeetri pikkune ring. Teekond algab kell 19.

Jääolud on tänu ilmastikule head, siin-seal leidub pragusid. Krobelisi kohti on rajal kolm ja need on kurvides.

Korraldajad ääristavad pühapäeva õhtul uisuraja küünaldega, ent Kristjan Kivistik kutsus uisutama tulijaid üles samuti küünlaid kaasa võtma ja raja äärde seadma. Suurem küünalde hulk öisel lumevalgel järvel lisab ettevõtmisele soojendavat tulesära.

Pärast raja läbimist ootab uisutajaid soe tee ning reipust aitab hoida muusika, samuti on korraldajatel uisuringilt saabujaile varuks üllatusi.

Niisiis on pühapäeva õhtul igati paslik panna selga soojad riided ja järvele siirduda. Uisutama võib minna ka kostümeeritult, seegi lisab ettevõtmisele lõbusust. Varem on uisutajate hulgas nähtud baleriine, mesimumme, kuusekesi ja lumememmesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles