Talvekülm jättis mõne auto seisma

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi sel talvel on soe võimutsenud külma üle, on mõni auto vajanud käivitamiseks kõrvalist abi.
Kuigi sel talvel on soe võimutsenud külma üle, on mõni auto vajanud käivitamiseks kõrvalist abi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sel nädalal end meelde tuletanud külm tõi tööd juurde osaühingu Teemu Äri mehaanikule Priit Kivilaanele, kes käib Viljandi kandis hätta jäänud autojuhte aitamas.

Viljandi ilmajaam mõõtis kõige madalama õhutemperatuuri kolmapäeva varahommikul kella nelja ja viie vahel: –18,5 kraadi. Eelmisel hommikul oli külma olnud 0,6 pügalat vähem ning siis mõõdeti külmatipp kella seitsme ja üheksa vahel. Eesti äärmuse fikseeris Võru ilmajaam kolmapäev hommikul ja see oli –20,6 kraadi.

Kivilaan ütles, et selle kahe päeva peale kokku käis ta abistamas kümmekonda autojuhti, kelle sõiduk keeldus külma pärast käima minema. Kas peapõhjus oli tühi aku või mõni muu häire, pole tema sõnul kohapeal alati võimalik öelda.

Copy
Tagasi üles