Ülihea veetunnetusega poiss, keda treener omal ajal mööda Viljandit taga ajas

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt läinud aasta augusti lõpust, mil viljandlased õnnitlesid olümpiamängudel pronksmedali võitnud Kaspar Taimsood ja tema pärnulasest treenerit Matti Killingut.
Pilt läinud aasta augusti lõpust, mil viljandlased õnnitlesid olümpiamängudel pronksmedali võitnud Kaspar Taimsood ja tema pärnulasest treenerit Matti Killingut. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valgetähe III klassi teenetemärgi pälvib 29-aastane Kaspar Taimsoo, kes võitis mullu koos Tõnu Endreksoni, Allar Raja ja Andrei Jämsäga paarisaerulisel neljapaadil Rio de Janeiro olümpiamängudel pronksmedali ning sama võistkonnaga Euroopa meistrivõistlustel Brandenburgis kuldmedali.

«Kuulsin seda uudist hommikul vahetult enne trenni. Oli suurepärane algus päevale,» sõnas Kaspar Taimsoo. «Lisaks minu paadikaaslastele saab Valgetähe III klassi teenetemärgi Lembit Ulfsak, kes  on legendaarne inimene Eesti teatris. On absoluutne au olla sellises seltskonnas.»

Taimsoo lisas, et teenetemedal on oma kaalult olümpiamedaliga võrreldav, aga praegu ta neid veel kõrvuti asetada ei saa, sest pronks on spordimuuseumis Tartus. «Tulevikus tuleb nii suurte tunnustuste eksponeerimiseks ka kodus väärikas lahendus välja mõelda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles