Vald loodab piimakombinaadi Viiratsi külje alla meelitada

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohas, mida pakutakse tulevasele piimakombinaadile, laiutab praegu lumine tühjus. Mõne aasta jooksul kavatseb Mäeltküla Tööstuspark seal välja ehitada nii ühendusteed kui taristu.
Kohas, mida pakutakse tulevasele piimakombinaadile, laiutab praegu lumine tühjus. Mõne aasta jooksul kavatseb Mäeltküla Tööstuspark seal välja ehitada nii ühendusteed kui taristu. Foto: Elmo Riig

«Minu meelest on šansid 50/50,» ütles Viljandi valla mittetulundusühingu Mäeltküla Tööstuspark juhatuse liige ja vallavolikogu esimees Hellar Mutle vastuseks küsimusele, kui tõenäoliseks peab ta võimalust, et kolme aasta pärast alustab Viiratsi külje all tegevust Eesti moodsaim piimakombinaat.

Hiljuti alustas kaks piimanduskonsortsiumi võidujooksu Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) sihtotstarbelisest meetmest antavale 15 miljonile eurole, mille abil oleks võimalik alustada uue piimatööstuse rajamist Kesk-Eestisse. Ehkki ametlikuks saab asi järgmisel nädalal, on juba praegu ilmne, et toetusele pretendeerivad ühistu E-piim ja äsja asutatud aktsiaselts MilkEst.

Viimati mainitud, suuresti Saaremaa Piimatööstuse aktsiaseltsi initsiatiivil loodud ettevõttesse kuuluvad tulundusühistud Epiko ja Jõgevamaa Põllumajandustootjate Liit, Saaremaa piimaühistu ja Tartumaa piimatootjate ühistu ning osaühing CPTT Consult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles