Abja tahab ujula poole miljoni euro abil mõttekojaks teha

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi avatud Abja ujula on osutunud populaarsemaks ja kasulikumaks ettevõtmiseks, kui vallajuhid loota oskasid. Nüüd soovivad nad spordikeskust edasi arendada.
Kolm aastat tagasi avatud Abja ujula on osutunud populaarsemaks ja kasulikumaks ettevõtmiseks, kui vallajuhid loota oskasid. Nüüd soovivad nad spordikeskust edasi arendada. Foto: Marko Saarm

Abja vald asub püüdma ligi poolt miljonit eurot abiraha, et rajada vallakeskusesse turistide püüdmiseks Mulgi mõtte- ja meelearenduse koda, mille keskmeks oleks praegune ujula.

Kolm aasta tagasi avatud Abja ujula on osutunud loodetust edukamaks ning kaks viimast aastat on ametliku nimega Abja spordi- ja tervisekeskus töötanud kasumiga. «Kui algul arvasime, et meil tuleb aastas majanduskuludeks 30 000 – 40 000 eurot valla eelarvest juurde maksta, siis tegelikult saab keskus ise hakkama,» selgitas vallavanem Peeter Rahnel.

Pisikese saunakompleksiga ujula meelitab külalisi kõikjalt Viljandimaalt, aga ka Lätist. Mõtte- ja meelearenduse koja loomiseks lisataks sellele meelelahutusvõimalusi. Vald on saanud endale tühja hoone, kuhu võiks sisse seada mitmesuguste mängude tubasid. Näitena on esmasesse rahataotlusesse kirjutatud põgenemistuba, virtuaalreaalsuste ruum, Legode ehitamise tuba, aga ka mini-bowling’usaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles